Кредит під 3% та «квартира» за 240 тис грн: ТОП-8 способів, як дешево придбати власне житло у Дніпрі

05.08.2022 17:36
просмотров

Багато хто мріє про власне житло, та високі ціни і не такі високі зарплати не дають змогу більшості громадян України придбати квартиру чи дім не вдаючись до різних «допоміжних» засобів, як-то  помешкання у віддаленому районі міста, чи поганий стан кімнат, тощо.

Новости Днепра про Кредит під 3% та «квартира» за 240 тис грн: ТОП-8 способів, як дешево придбати власне житло у Дніпрі

 Журналісті dnepr.info вирішили дізнатись, які є програми  кредитування для покупки власного житла та на чому можна зекономити.

Варіант 1: доступна іпотека

З березня 2021 року в Україні почала діяти програма «Доступна іпотека 7%. Головними її умовами були такі: перший внесок складає 15%, а виплачувати залишок суми можна протягом 20 наступних років. Та є умови. Так, вартість житла не повинна перевищувати 2,5 млн грн, при цьому квартира повинна бути в будинку, який зданий в експлуатацію не пізніше 2018 року, а сама площа квартири не більше 50 кв.м. на родину з двох осіб чи не більше 70 кв.м. якщо в сім’ї є дитина. При цьому покупці повинні підтвердити  свій офіційний дохід. Суть програми від держави в тому, що вона компенсує від 30 до 50% вартості квартири, однак за різних умов фінансування може бути припинене. Наразі, програма «Доступне житло» в Україні тимчасово призупинена. До того ж в минулому році на програму було виділено біля 300 млн грн, а це значить, що стати учасником міг не кожен бажаючий.

Варіант 2: черга

Аби отримати квартиру від держави потрібно стати в чергу. Для цього слід звернутись в органи місцевого управління та написати відповідну заяву, «підкріпивши» її документами, серед яких неодмінно повинні бути ті, що підтверджують право людини на пільгове безоплатне житло. До числа тих, хто може на таку квартиру претендувати відносяться військові або їх діти, якщо воїн загинув під час бойових дій, малозабезпечені сироти, діти залишені без батьківського піклування, ті, хто мешкає в аварійному будинку. Також на квартиру від держави можуть претендувати родини, якщо нині вони мешкають у приміщеннях, де на людину припадає від 5 до 7 кв.м. Якщо більше – до черги «не пустять». Стати в чергу можуть і матері-одиначки, якщо в них низький дохід та немає власного житла. Претендувати на квартиру від держави також можуть і ті українці, які через бойові дії лишились без житла або воно знаходиться на окупованій нині території.

Варіант 3: для медиків

В листопаді 2021 року в Україні запустили програму лізингу під 5% на житло для медичних працівників. У планах Міністерства фінансів було придбання 12 тис квартир для подальшої їх передачі в фінансовий лізинг. Суть програми в тому, що медичний працівник живе в квартирі, виплачує за неї не велику суму, ніби за оренду, в майбутньому має змогу отримати на це помешкання право власності. Програма лізингу під 5% розрахована на 20 років, при цьому авансовий внесок мав би складати 0%, а ставка повинна була бути фіксованою. Чи діє нині ця програма – наразі невідомо.

Варіант 4: пільгова іпотека

Не дивлячись на те, що в країні йде війна, Міністерство економіки заявило, що вже з жовтня медики, військові, вчителя, вчені та працівники сектору безпеки України зможуть скористатись новою програмою доступної іпотеки і придбати житло під 3% річних. Як зазначають у міністерстві, першочерговий внесок повинен бути 20%, але його може зробити роботодавець  і частину тіла кредиту за рахунок бюджетних програм. При цьому розмір компенсації залежить від вислуги років.

Скористатись програмою також зможуть і тимчасово переміщені особи, та ті, що через бойові дії залишились без житла.

Пізніше, як обіцяють, цією програмою зможуть скористатись і інші українці, чия житлова нерухомість не перевищує 52,5 кв.м.+21 кв.м. на кожного члена родини. При цьому квартира повинна знаходитись в будинку, який звели не більш як 10 років тому. Та при цьому ставка збільшиться і буде  становити 7%.  

Варіант 5: дешева квартира

Найдешевше житло у Дніпрі можна купити в районах, які знаходяться біля межі міста. Так, в АНД районі, в Березанівці квадратний метр житла може коштувати 6-7 тис грн, в той час як в Шевченківському районі міста його ціна стартує від 30 тис грн. Також можна придбати квартиру, якій дуже потрібен ремонт. Так, у Дніпрі однокімнатна квартира на проспекті Поля продається за 370 тис грн, знаходиться вона в п’ятиповерховому будинку, під самим дахом. Та судячи з фото міняти в помешканні потрібно буде геть усе, а можливо навіть зайнятись ремонтом даху.

Новости Днепра про Кредит під 3% та «квартира» за 240 тис грн: ТОП-8 способів, як дешево придбати власне житло у Дніпрі

Трохи дешевше, за  351 тис грн можна купити трикімнатну квартиру в АНД-районі. Житло знаходиться на першому поверсі двоповерхового будинку. Та дивлячись на її стан, здається що ще 700 тис потрібно вкласти, аби в приміщенні можна було б жити.

квартира

Варіант 6: далеко від центру

Якщо придбати помешкання за 10-20 км від Дніпра – то можна трохи зекономити, але такий варіант підійде лише тим, хто має авто, адже маршрутки то не дуже надійний транспорт, і в один день може статись так, що перевізник більше не завозить людей до села, або машина не вийде на рейс.

До прикладу, купити однокімнатну квартиру у селищі Партизанське обійдеться у 351 тис грн, при цьому вкладати в ремонт потрібно буде значно менше, ніж в житло за аналогічною вартістю в АНД чи Центральному районі Дніпра. Частина комунікацій та вікна тут вже встановлені,  є лічильники, встановлений водонагрівач та кондиціонер. Як зазначає продавець, приємний бонус – комунальні платежі взимку складають тисячу гривень.

квартира

Трохи дорожче, 440 тис грн обійдеться двокімнатна квартира у селищі Горянівське. Тут вже зроблений ремонт, утеплені стіні, є кондиціонер. Продається житло разом з меблями та технікою. На додачу є місце для авто та город на 4 сотки. Сама квартира знаходиться на другому поверсі, під самим дахом.

Новости Днепра про Кредит під 3% та «квартира» за 240 тис грн: ТОП-8 способів, як дешево придбати власне житло у Дніпрі

В обох випадках віддаленість цих населених пунктів від Дніпра складає 15-20 км.

Варіант 7: «переобладнана» дача

Ідеальний варіант для тих, хто окрім квадратних метрів хоче мати ще овочі з власного городу, чи полюбляє вирощувати квіти під вікнами. Та хоча при купівлі дачі і «переформатуванні» її під повноцінний житловий будинок можна зекономити на вартості квадратних метрів, для доведення дому до ладу потрібні будуть також капіталовкладення, і часом не маленькі. Так, двокімнатний будиночок в 50 кв.м. можна купити в мікрорайоні Ігрень за 240 тис грн. Дім двоповерховий, достатньо просторий, на додачу в ньому багато що вже зроблено: перекритий дах, проведена електрика, та з опаленням і зручностями біда: топити потрібно дровами, а всі зручності знаходяться на дворі. Як для дачі – шикарний варіант, але як для дому аби там мешкати – потрібно буде не тільки провести воду чи бурити джерело, а й робити санвузол. Тож до ціни будинку можна додати ще десь 20-30 тис на створення повноцінного санвузла, та десь до 20 тис на те, щоб обладнати дім електробатареями і жити в такому будинку взимку. Це без врахування ремонту самого помешкання, де потрібно робити все – від підлоги до стелі. Враховуючи ціни на ремонт та меблі до ціни такої дачі можна додати ще стільки ж і тоді в будинку можна буде жити весь рік.

Новости Днепра про Кредит під 3% та «квартира» за 240 тис грн: ТОП-8 способів, як дешево придбати власне житло у Дніпрі

Невеличку дачу з будинком на три кімнати і загальною площею 40 кв.м. можна купити за 259 тис грн. Знаходиться вона у селищі Волоське, що неподалік Дніпра. На додачу к будівле йде 5 соток землі та протікаюча неподалік річка. Дача продається з меблями та технікою, є вода та електрика, але немає опалення. Про зручності нічого не відомо. Тож новому власнику доведеться не тільки робити косметичний ремонт, і утеплювати будинок, а й потурбуватись про електричні батареї, аби не змерзнути взимку.

квартира

Тож, програм є багато, але вибрати щось одне важко, бо завжи є якісь «підводні камені» і в будь-якому разі гарне житло потребує серьозних капіталовкладень.

Читайте також:

Новости Днепра про Кредит під 3% та «квартира» за 240 тис грн: ТОП-8 способів, як дешево придбати власне житло у ДніпріРусский

Автор:


    Добавить комментарий

    Новости по теме

    Как выглядел легендарный ресторан «Зустріч» в Днепре: что теперь на его месте
    Новости Днепра
    Сегодня 17:45

    Раньше у вокзала в Днепре был ресторан. Заведение пользовалось популярностью…

    В Днепре на Рабочей был замечен раритетный паровоз (фото)
    Новости Днепра
    Сегодня 15:52

    В Днепре между жилыми кварталами стоит старинный паровоз.

    Реликт ледникового периода и тюркское название: история реки Самары, что протекает неподалеку от Днепра
    Новости Днепра
    Сегодня 14:51

    История реки Самара неразрывно связана с казаками. На ее берегах…

    Как более 80 лет назад в Днепре выглядел Верхне-Троицкий рынок: уникальные фотографии
    Новости Днепра
    Сегодня 12:55

    Площадь Героев Майдана в Днепре впервые появилась на генеральном плане…

    Последние новости

    В Днепре внезапная непогода снова наделала беды.

    Сегодня 18:03
    2
    просмотров

    Раньше у вокзала в Днепре был ресторан. Заведение пользовалось популярностью у всех горожан. Ранее на месте ресторана был сад с летним театром.

    Сегодня 17:45
    1
    просмотров

    В Днепре из-за непогоды транспорт курсирует по оперативному расписанию.

    Сегодня 17:39
    1
    просмотров

    Через 20 минут Днепр превратился в Венецию.

    Сегодня 17:16
    3
    просмотров

    Раритетный автомобиль собрали в Днепре.

    Сегодня 16:22
    0
    просмотров

    В Днепре между жилыми кварталами стоит старинный паровоз.

    Сегодня 15:52
    2
    просмотров

    В Днепре возобновили движение трамваев по проспекту Богдана Хмельницкого.

    Сегодня 14:52
    0
    просмотров

    История реки Самара неразрывно связана с казаками. На ее берегах они жили семьями, строили крепости, зимовали. Реку они называли «святой» так как считали, что она оберегает и помогает укрыться от врагов.

    Сегодня 14:51
    0
    просмотров

    Кир Стармер официально стал 58-м премьером Великобритании

    Сегодня 14:50
    5
    просмотров

    Юный днепрянка один из семи учеников Украины, набравших на НМТ максимальное количество баллов.

    Сегодня 14:19
    0
    просмотров

    АКЦИИ КОМПАНИЙ

    • KangooSport
      -10%

      Лето началось внезапно? Не готова? Не беда! Поправим, исправим!!!

    • TAL-MEDICAL
      Акция

      Консультация врача и УЗИ обследование

    • TAL-Medical
      15%

      Скидка на консультацию лучших специалистов!

    • Доступные врачи
      Акция!

      Специалисты с хорошим опытом работы по стоимости значительно ниже рыночной!

    Наверх