Наука, шоу, промисловість: враження учасників Interpipe TechFest-2018

image
  • Описание

    Interpipe TechFest — головне інженерне шоу країни. Воно проходить щороку восени у Дніпрі. Це одне з небагатьох шоу в Україні, що цілком базується  навколо ідеї популяризації інженерії, науки та сучасної технічної освіти. У 2018 році техфест відвідали 17 000 гостей, а за формування його дводенної програми відповідали 150 організацій-учасників. Серед учасників були представлені великі промислові компанії країни.

    Новости Днепра про Наука, шоу, промисловість: враження учасників Interpipe TechFest-2018

    Про експозиції, відвідувачів та враження від заходу — ми запитали в представників української промисловості, що презентували свої винаходи на торішньому техфесті.

    Олександр Логінов, конструкторське бюро «Південне»

    Головна причина, чому наше КБ бере участь в Interpipe Techfest — ми хочемо відродити інтерес молоді до науки і вивчення космосу. Останні роки цікавість до цих тем в Україні падає і це дуже сумно. Але нас тішить, що існують заходи, які намагаються зруйнувати цю негативну тенденцію і ми охоче підтримуємо такі ініціативи.

    Новости Днепра про Наука, шоу, промисловість: враження учасників Interpipe TechFest-2018

    Минулого року наш майданчик складався з декількох локацій. У зоні Space Lounge ми демонстрували фільми на космічну тематику, а на стендах представляли ракети і супутники. Багато уваги привернула інтерактивна VR-зона для дітей та підлітків — там можна було прогулятися поверхнею Місяця, сконструювати супутник чи покерувати космічним кораблем.

    Для найменших відвідувачів ми створили творчу зону — в ній дітлахи розмальовували планети, ліпили з пластиліну прибульців та космічну техніку. Було дуже приємно бачити багато здібних дітей та підлітків з жагою до нових знань про космос.

    Тому у цьому жовтні ми також обов’язково відвідаємо фестиваль. Розкривати всіх карт про експозицію поки не буду, але можу сказати одне — це буде потужно.

    В’ячеслав Хорошевський, Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова

    Минулого вересня на фестивалі ми представляли новий БТР. Уявіть собі, що по набережній їде величезна військова машина — якою буде ваша реакція? Звісно, захоплення! Цього року ми також будемо в Дніпрі — що саме привеземо поки не вирішили, але сподіваємося не розчарувати відвідувачів ІТФ (Інтерпайп Техфест — прим.ред.).

    Новости Днепра про Наука, шоу, промисловість: враження учасників Interpipe TechFest-2018

    Марина Килимник, Національний центр аерокосмічної освіти ім. О. Макарова

    З року в рік ми беремо участь у фестивалі, щоб заявити про наш навчальний заклад дніпрянам. У 2018 році ми одразу вирішили, що привеземо на фестиваль телескоп. Спочатку школярі з острахом підходили до незнайомого пристрою, але потім — не могли відірватися від споглядання небесних тіл. Малі чомучки не втомлювалися ставити питання модераторам про те, чому Марс червоний, а в Сатурна так багато супутників.

    Новости Днепра про Наука, шоу, промисловість: враження учасників Interpipe TechFest-2018

    Також ми представляли конкурсні роботи найкращих учнів нашого центру. Відвідувачі експозиції могли побачити, чим займаються вихованці та ознайомитися з особливостями навчального процесу аерокосмічного центру. До того ж, колега розказав підліткам про принципи роботи 3D-принтеру та провів майстер-класи із запуску ракет з поліетиленових пляшок.

    У минулому році нам дуже сподобалася організація і зонування фесту. Попри те, що кожна зона стосувалася певного напряму, організатори пов’язали різні тематичні майданчики між собою. Фестиваль являв собою своєрідний клубок маршрутів, розплутавши який, відвідувачі могли дійти до потрібної експозиції. Але дорогою вони ознайомлювалися з дотичними виставками і формували ширше уявлення про тему, яка їх цікавила.

    Цього року ми очікуємо, що про наш центр дізнаються ще більше школярів та їхніх батьків, а також студентів, які згодом долучаться до конференції «Людина і космос» і поділяться своїми науковими відкриттями.

    Віталій Проскурний, Ізюмський приладобудівний завод

    Ми — одне з найпотужніших підприємств в Україні, які виробляють оптичне скло. На жаль після того, як в місті Ізюм згорнули виготовлення оптичних приладів, багато потенційних клієнтів вирішили, що нас закрили. Це не так — тому участю в Interpipe TechFest ми вирішили заявити про себе, як про виробництво, яке досі функціонує і виготовляє якісний продукт.

    Новости Днепра про Наука, шоу, промисловість: враження учасників Interpipe TechFest-2018

    Ми розуміємо, що для техфесту дуже важливою є освітня складова та інтерактивні зони для дітей і підлітків. Втім нашій компанії також хотілося б, аби фестиваль у майбутньому ставав передусім бізнес-майданчиком, де б представники великих промислових корпорацій змогли налагоджувати між собою партнерства.

    Цього року на фесті ми збираємося показувати оптичні прилади та різні види скла, щоб збільшити впізнаваність нашого бренду на ринку промислових товарів.

    Олена Самодед, Південний машинобудівний завод ім. О. Макарова

    Ми беремо участь у Interpipe TechFest з метою популяризації космічної галузі серед молоді. Наразі дуже важливо показати підліткам, що інженерія та конструювання є перспективними технічними галузями.

    Минулого року ми організували велику дитячу зону, в якій маленькі дослідники могли виліпити з пластиліну космічні машини з улюблених мультиків та розмальовувати літаки. Кожен отримав на пам’ять про фестиваль різнокольорові наліпки, заряд бадьорості та поштовх до нових наукових відкриттів! А дорослі були в захвати від фотозони, яку облаштував «Південмаш».

    Хоча звісно, окрім фанової експозиції ми показали й досить серйозні конструкторські розробки, такі як агрегат шасі та ВКС.

    Цього року ми швидше за все змінимо наповнення експозиції, можливо переглянемо і формат. Напевне зробимо більше активностей — адже діти завжди беруть в них участь. Обов’язково вигадаємо щось цікаве для підлітків і дорослих. В будь-якому разі сумно не буде!

    Нагадаємо, що четвертий Interpipe TechFest відбудеться 19-20 жовтня 2019 року. 

    Новости Днепра про Наука, шоу, промисловість: враження учасників Interpipe TechFest-2018Русский

      Добавить комментарий

        Наверх