Днепр Инфо

Висотка в американському стилі: як 50 років тому виглядав перший корпус ДНУ (ФОТО)

Ідеологами його створення виступили професори Гірничого інституту, нині це Дніпровська політехника.

Перші студенти університету навчались у корпусі колишньої духовної семінарії. Нині це корпус ДНУ №4. За деякими даними студенти розпочали навчання тут одразу у 1918 році, за іншими – у 1928 році. Корпус №2 також один з найдавніших, тут також проводились лекції з дня застування навчального закладу.

А от корус-визитівка ДНУ – «синій» або «перши», що розташований на проспекті Гагаріна був побудований на початку 1970-х років. На той час будівля була дуже сучасною та вражаючою. По-перше, висота корпусу 13 поверхів була дуже рідкісним явищем для навчальних закладів того часу, та і донині у місті не знайдеться такого ж високого навчального корпусу. Серед викладачів та студентів того часу ходила легенда, що корпус був копією однієї з будівель у США, адже він був дуже схожий на американський хмарочос тільки в мініатюрі.

Та з плином часу кольори, в який був викрашений корпус вицвіли, будівля давно потребувала ремонту, була дуже холодною і на додачу там не працювали ліфти. Тож у 2004 році розпочалась реконструкція символу ДНУ. Сотні вікон замінили на масивну скляну синю «броню», але по правій та лівій стороні характерні балкончики з плавними лініями збереглись.

 

фото: блог Артема Костюка, Владимир Рязанов, сайт ДНУ

Читайте також:

 

Русский