Днепр Инфо

Озеро серед кам’яних джунглів: як виглядав житловий масив Лівобережний 50 років тому (ФОТО)

Однією з проблем, з якою зіткнулись мешканці нового району міста було транспорте питання. Поїхати на роботу на інший житловий масив чи в центр міста було досить проблематично. Комунальний електротранспорт почав тут курсувати тільки в 1990-х роках.

Однією з визначних пам’яток району є озеро Куряче. Воно «облаштувалось» серед багатоповерхівок. Тут іноді можна було побачити качок, та водночас це озеро – справжній головний біль для мешканців лівого берега. А все – через сморід, який настає, коли в озеро спускають нечистоти. В той же час, коли озеро чисте – місцеві мешканці тут купаються.

Останніми роками озеро через забруднення перетворюється на болото, тож місцеві мешканці займаються його розчисткою особисто – збираються на вихідних та дістають з води увесь бруд. Та нині воно стрімко міліє.

Раніше на житловому масиві було ще одно озеро Кругляк, та нині воно знаходиться під землею, а на його місці знаходяться будинки.

На Лівобережному побудували все, що потрібно було для мешканців житлових масивів – тут є дитячі садочки, школи, магазини.

Коли сюди заселялись власники перших квартир у новобудовах – то були вражені величезною площею масиву, а також величезними на той час магазинами. 

 

фото:  блог Артема Костюк, Роман Кравцов, група «Історія в фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ»

Читайте також:

Русский