Днепр Инфо

Офіційно: Євробачення-2023 все-таки проведуть в Великобританії, але від імені України

Про це повідомили організатори конкурсу в Європі.

Виконавчий директор конкурсу зазначив, що BBC погодився провести пісенний конкурс в Великобританії, але Україна залишається переможцем і Євробачення проведуть від її імені.

Ми вдячні нашим партнерам BBC за солідарність з нами. Я впевнений, що разом ми зможемо додати цій події український дух і ще раз об’єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей миру, підтримки, прославлення різноманітності і таланту», — прокоментував це рішення голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький

Відзначається, що Україна, як країна-переможець Євробачення-2022, автоматично вийде в гранд-фінал майбутнього конкурсу. На цю новину відреагував і Борис Джонсон, який пообіцяв, що Великобританія зробить фантастичний конкурс від імені України.

Минулого тижня ми з президентом @ZelenskyyUa домовилися, що де б не проходило Євробачення 2023, воно має відзначати країну та народ України. Оскільки ми зараз є господарями, Велика Британія безпосередньо виконає цю обіцянку – і влаштує фантастичний конкурс від імені наших українських друзів, — зазначив Джонсон.
 

Нагадаємо, у травні і Італії відбулося Євробачення-2022. Від України виступав гурт Калуш, який здобув перемогу. Тому за правилами конкурсу наступного року Євробачення повинно було відбутися у нашій країні. Проте європейська мовна спілка заявила, що цього не буде через безпекову ситуацію. Тому подію вирішили провести в Великобританії, яка зайняла друге місце.

Читайте також:

 

 

Русский