Днепр Инфо

Хід конем: 50 років тому в центрі Дніпра знаходились величезні шахи

Найдавніше та найвідоміше місце у Дніпрі, де є шахова дошка та навіть не одна – парк Шевченко. Тут «клітинка» з’явилась ще у 1970-х роках. Ігроки могли грати величезними фігурами. Вона є і нині. Поруч з «дорожньою» шаховою дошкою у парку також є спеціальні столики для поціновувачів цієї гри. На них намальована шахівниця, а от ферзів, коней та королеву потрібно приносити з собою. У парку легко знайти з ким пограти,  столи «заповнюються» на вихідних, ближче до вечора.

На свіжому повітрі пограти в шахи можна в парку Глоби. Тут є декілька столів з «клітинкою». Знаходяться вони у затінку, так що грати навіть влітку тут одне задоволення.

Парк Зелений гай також може похвалитись шахівницею. Та розташована вона на землі, як у парку Шевченко. Фігури сюди приносять для проведення різноманітних шахових змагань. А от столиків для місцевих поціновувачів гри –немає.

На лівому березі Дніпра також є місце де можна одночасно грати у шахи, дихати повітрям та навіть приймати сонячні ванни. Декілька столиків з шахівницями розташовані на пляжі парку Сагайдак. В день вони не користуються попитом, але з приходом вечірньої прохолоди тут є люди.

Якщо любитель шахів живе на лівому березі Дніпра та не хоче їхати до парку або на пляж, то на житловому масиві Лівобережний також є місце для гри. Декілька років тому тут встановили столи з «розміткою», головне – мати при собі фігури.

 

Читайте також:

Русский