Днепр Инфо

Российский флот должен оставить территорию Украины

Ниже приведены фрагменты из статьи на языке оригинала:

«Говорячи про виклики і загрози національній безпеці України у воєнній сфері, глава оборонного відомства зазначає, що домінуючим чинником у міждержавних відносинах на сьогодні є відновлення стратегічного суперництва між окремими країнами та союзами, розповсюдження (збереження) впливу окремих країн на інші, а також формування нового балансу сил у світі».

«Найбільш явним проявом цього є посилення суперечностей між Росією і Заходом з ключових питань світової і регіональної безпеки. Росія визначила пріоритетом своєї політики протидію розширенню НАТО на Схід нарощуванням свого воєнного потенціалу стримування», — зазначає Юрій Єхануров. 

«створення прецеденту перегляду міжнародних договорів щодо поглиблення мір довіри та безпеки на європейському континенті, зокрема введення Росією мораторію на дію Договору про звичайні збройні сили в Європі, унеможливлює контроль флангових обмежень угрупувань військ (сил), зокрема й поблизу кордону України. Призупинилося завершення демілітації та демаркації державного кордону України з Російською Федерацією (РФ) у Керченській протоці й Азовському морі». 

«Російська сторона не бажає говорити про підготовку до виведення Чорноморського флоту РФ з території України. У Севастополі здійснюється штучне збурювання ситуації навколо необхідності виведення РФ Чорноморського флоту в 2017 році. Наша позиція ясна і однозначна: згідно з Договором 1997 року Чорноморський флот РФ повинен залишити територію України 28 травня 2017 року»

«надзвичайну небезпеку в сучасних умовах становлять загрози в інформаційній сфері. Інформація стає засобом упровадження та захисту базових національних інтересів. Інформаційні атаки сусідніх держав здебільшого спрямовані на розмивання основ державності, дискредитацію держави та її керівництва, культури та традицій народу, на розпалювання сепаратистських настроїв, виправдовування порушення територіальної цілісності, непорушності державних кордонів та ліквідацію суверенітету країни».

 

 

 Dnepr.Info

 

 

Русский