Днепр Инфо

В Днепре повысят цены на курятину и яйца

Про можливе зростання цін на ці важливі харчові продукти попередили у Спілці птахівників України.

 

 

Виробники стверджують, що власні резерви для компенсації зростання цін на енергоносії вони вже вичерпали. Тому єдиним виходом буде підвищення відпускних цін для споживачів.

«Підвищення вартості електричної енергії виробники переводитимуть на кінцевих споживачів продукції. Власні резерви стримування зростання відпускних цін вже вичерпані», – попередили в асоціації.

При цьому самі виробники поки що не можуть сказати, на скільки їм доведеться підвищити ціни на свою продукцію. Але очевидно, це буде двозначне число. Так, лише вартість електроенергії становить у собівартості продукції птахівничої галузі від 7 до 12%. Природно, що підвищення тарифів на електроенергію для бізнесу, яке очікується з липня, одразу потягне за собою зростання собівартості курячого м’яса та яєць.

Ще більше вплине на собівартість продукції птахівництва підвищення податків на пальне, а точніше, повернення довоєнного оподаткування на бензин і дизпаливо. Це відразу різко збільшить вартість логістики. Істотно подорожчає доставка зерна та комбікормів. Адже саме корми займають найбільшу питому вагу у собівартості виробництва яєць і курячого м’яса.

«Для галузі основним негативним наслідком стане подорожчання зернових, олійних культур та продуктів їхньої переробки, що становлять основу комбікорму та найбільшу частку у собівартості продукції птахівництва», – наголосили в асоціації.

Читайте также:

Українська Русский