Днепр Инфо

рф планує створити на Дніпропетровщині мережу «активістів», – СБУ

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як свідчить масив інформації, зібраний співробітниками спецслужби, для проведення так званого «волевиявлення» ворог планує використати проросійську організацію «Донецька республіка». В СБУ зазначили, що раніше вона діяла лише на території терористичної організації «ДНР», але зараз її географію розширюють.

Відповідно, ворог планує і зміну назви. Найбільш ймовірний варіант, який оберуть окупанти, — «большая россия», — йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, у складі цього утворення уже активно діє понад тисяча «активістів», які щодня проводять зустрічі з населенням тимчасово окупованих територій. Серед них — агітатори, блогери та «дружинники», які співпрацюють з окупантами.

Фактично, вони вербують людей, закликаючи їх приєднатися до організації. Вони охопили уже понад 200 тис. місцевого населення, — заявили в СБУ.

У відомстві розповіли, що кремлівські куратори планують задіяти підконтрольні медіаресурси, щоб охопити своєю пропагандою про фейкові заходи понад 50 мільйонів глядачів з росії та Сходу України. Крім того, загарбники планують перекинути до регіону понад тисячу російських «експертів» і «добровольців» для розхитування внутрішньої обстановки на свою користь.

За даними СБУ, вони мають організовувати незаконні масові зібрання, поширювати агітацію на підтримку псевдореферендуму і облаштовувати «виборчкоми». У подальшому планують підготувати звернення нібито від місцевих жителів до керівництва окупаційної адміністрації щодо «приєднання» Донецької області до рф. У розпорядженні СБУ уже є декілька таких документів, які вдалося перехопити.

Для посилення «електоральної підтримки» загарбники пропонують продуктові набори, стартові пакети російських мобільних операторів і пропагандистські газети, — сказано у повідомленні.

Крім того, для поширення сепаратистських ідей ворог планує створити розгалужену мережу так званих «активістів» у Херсонській, Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській областях — щоб за потреби «розгорнути» масштабну підривну діяльність.

В СБУ заявили, що встановили особи і місцезнаходження організаторів та виконавців цих злочинів. Тривають комплексні дії для притягнення їх до відповідальності.

Читайте також:

Русский