Днепр Инфо

Президент України відповів на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів

Петиція набрала 28592 голоси.

Про це повідомляється на сайті президента України.

Зеленський нагадав, що згідно з Конституцією, шлюб — це спілка чоловіка та жінки. А в умовах воєнного стану змінювати основний закон не можна. Гарант держави також підкреслив, що рівень демократичності суспільства вимірюється, зокрема, через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для всіх громадян. І Конституція України гарантує непорушність прав та свобод людини.

За Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка (стаття 51). В умовах воєнного чи надзвичайного стану Конституцію України не може бути змінено (стаття 157), — зазначив президент.

Водночас, за його словами, уряд напрацьовував рішення щодо легалізації в Україні зареєстрованого громадянського партнерства.

З огляду на вказане, я звернувся до прем’єр-міністра України на прохання розглянути поставлене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати, — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Зеленський відреагував на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, АЗС і вулиці.

Читайте також:

Русский