Днепр Инфо

“Ой у лузі червона калина”: НБУ презентував нові патріотичні монети

Ці пам’ятні монети присвячені українській пісні, яка після нападу рф на Україну зазвучала з новою силою та стала сучасним символом протистояння російській військовій агресії. 

Пам’ятні монети “Ой у лузі червона калина” продовжують нову серію “Безсмертна моя Україно”. Їх дизайн розробив київський художник Дмитро Кривонос.

На аверсі монет у центрі зображені захисники різних поколінь: козак, січовий стрілець і сучасний воїн ЗСУ, які підіймають калину. Її крона нагадують абриси кордонів України. На реверсі монет у центрі зображено гілку з листком і ягодами калини.

Придбати пам’ятні монети можна буде в банків-дистриб’юторів: АТ АБ “УКРГАЗБАНК”, АТ “АБ “РАДАБАНК”, АТ “ТАСКОМБАНК”, АТ КБ “ПриватБанк”. 

Довідка

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі срібла 925 проби, категорія якості карбування – “пруф”, тираж – до 5 000 штук (у тому числі – до 2 500 шт. у 2022 році). 

Монету номіналом 5 гривень виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – “спеціальний анциркулейтед”, тираж – до 250 000 штук (у тому числі – до 75 000 шт. у 2022 році, в сувенірній упаковці). 

Читайте також:

Русский