Днепр Инфо

Народні мотиви в сучасних образах

Попит на речі прикрашені елементами національної вишивки поступово зростає. І мова йде не лише про сорочки-вишиванки. Цього року модниці вподобали довгі сарафани з вишивкою, блузки, туніки та навіть брюки. Жіночі вишивані плаття в Києві стали траплятись мало не на кожному кроці, а соціальні мережі щедро поповнили фото у квітастому одязі.

Який стиль вишивки обрати?

Існують сотні варіантів ручної вишивки, однак найбільшим попитом в сучасному дизайні користуються наступні:

Крім цього, традиційні візерунки можуть бути виконані не нитками, а бісером, паєтками або стрічками.

ТОП-5 українських брендів, що створюють вишиванки

Ми підібрали для вас п’ятірку кращих українських брендів, які перетворюють традиційний одяг на розкішні сучасні наряди:

  1. Forebini. Цей бренд був заснований відносно недавно — в 2015 році. Для створення одягу, дизайнери виробника черпають натхнення з приватних колекцій і народознавчих музеїв. Речі від Forebini відрізняються витонченим кроєм, поєднанням сучасних технологій і традиційних технік.

  2. Віта Кін. З ім’ям цього дизайнера пов’язаний прорив в світі вишиванкової моди. Саме після показу її колекції, українськими сорочками буквально «захворіли» багато знаменитостей світу моди. Одяг цього бренду не тільки відмінно відображає національні традиції, а й вважається дуже зручним.

  3. Varenyky Fashion. Бренд під такою цікавою назвою спеціалізується на пошитті суконь і вишиванок. Особливу увагу дизайнери приділяють символіці. В одязі Varenyky Fashion кожен знак, символ і лінія мають власне значення. Але, крім цієї данини традиціям, бренд також відрізняється сучасним кроєм і фасоном одягу.

  4. Любов Чернікова. Фантазія дизайнера з Івано-Франківська радує модниць елегантними костюмами і платтями, пошитими виключно з натуральних тканин.

  5. Христина Рачицька. Одяг цього дизайнера, хоч і містить елементи національної вишивки, все ж більше схильний до сучасності. В нарядах від Рачицької гармонійно поєднані традиційна вишивка, гофрування, мережки і сучасний європейський крій.

Русский