Днепр Инфо

На Дніпропетровщині розповіли, як жив і як загинув 6-річний хлопчик, якого шукали два тижні по всій області

Близько двох тижнів в Дніпропетровській області шукали 6-річного хлопчика із села Проточі. Василь Підкуйко зник 7 липня, він вийшов із будинку і не повернувся, те що їх син пропав батьки помітили тільки надвечір. Відомо, що родина Васі неблагополучна, пише «Обозреватель».

Тіло дитини знайшли випадково в полі, коли косили ріпак. Хлопчик був без одягу, а футболка у якій його востаннє бачили лежала неподалік.

Батьки любили випити і билися один з одним

Незадовго до того, як зник Вася, до його будинку приїзжала поліція. Його мама з татом напилися і почали битися. На місце викликали поліцію, щоб утихомирити їх. Відомо, що одна із бодікамер правоохоронця зняла хлопця, він був у довгій сірій футболці. Через якийсь час він зник. Як розповів керівник ГО «ПЗ Ангел» Микола Полянський, у Васі був аутизм. У нього були проблеми з розвитком, він не розмовляв, не любив одяг, тому часто роздягався і ходив у довгих футболках.

Батько казав, що це він вбив свого сина

Шукали Васю поліцейські, тероборона, кінологи, а також волонтери. Перевірили все від покинутих будинків до колодязів і водойм. У перші дні з’явилася інформація про те, що це батько убив свого сина, про що він розповів сам. Проте ця версія поки що нічим не підтверджена, триває слідство.

На тіло дитини натрапили випадково, коли комбайн косив ріпак. Василько, повністю роздягнений, лежав на полі серед високих рослин. Сіра футболка валялася неподалік від нього.

Причину смерті ще не встановили
 
За словами правоохоронців, на тілі видимих ознак насильницької смерті не було. Уже провели розтин, але жодних висновків ще немає. Проводиться експертиза, від цього померла дитина установлять експерти.

«Від чого він помер, поки невідомо. Але ріпак – це високі колючі рослини, висота стебел сягає 80 см, а то й метр. Фактично це зарості. Покликати на допомогу хлопчик не міг, він практично не розмовляв», – каже Микола.

Читайте також:

Русский