Днепр Инфо

Мер Дніпра прокоментував скандал з Amnesty International: «Коли ви бачите таких паразитів, не подавайте їм руку»

Автори стверджують, що українські бійці нібито піддають небезпеці цивільних, створюючи бази та застосовуючи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях. При цьому автори матеріалу називають війну «конфліктом», а про російські військові злочини проти мирних українців згадують побічно.

На ці заяви відреагували й в Офісі президента, і в Міністерстві оборони. Президент України Володимир Зеленський заявив, що звіт від Amnesty International «пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву». Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію й український захист — свідчення втрати адекватності. Міністр нагадав, що єдина причина, чому сотні тисяч українців ще живі й мають свій дім — це дії Сил Оборони України.

У свою чергу, на цей скандал відреагував і мер Дніпра Борис Філатов. Він зазначив, що 24 лютого вся система міжнародної безпеки рухнула. Подібні організації він назвав «паразитами, які живуть за рахунок довірливих донорів».

Більше читайте у дописі:

Читайте також:

Русский