В Днепропетровске решили бороться с незаконной милицейской парковкой в центре города

21.03.2016 07:59
просмотров

Активисты пытаются вернуть улицу Троицкую (Красную) водителям.

Днепропетровские активисты убеждены, что участок ул. Троицкой (Красной) от ул. Святослава Храброго (Чкалова) до Бородинской еще в 2007 году был незаконно перекрыт сотрудниками милиции и превращен в парковку для личных автомобилей. Для того, чтобы снова открыть этот участок для проезда, жителям Днепропетровска предлагается отправить заявление с просьбой открыть указанную улицу и вернуть горожанам конституционное право ею пользоваться властям города и области, а к нему прикрепить два файла – схему и копию решения.

10349941_1707002126213136_6580628595244312989_n 1917512_1707002132879802_7308757979547682842_n

Направлять свои обращения следует по адресам:

Текст обращения предлагается следующий:

«Меру м. Дніпропетровськ,

Виконкому міської ради м. Дніпропетровськ,

Міській раді м. Дніпропетровськ.

Розпорядженням від 12.04.2007р. № 834 виконкому Дніпропетровської міської ради було впроваджено обмеження руху автотранспорту по вул. Троїцькій (колишня вул. Червона) від в’їзду на територію Троїцького ринку до в’їзду на територію ринку «Новий Металург».

Цим же розпорядженням надано дозвіл органам внутрішніх справ на встановлення шлагбаумів на зазначеній ділянці вулиці та здійснення управління зазначеними шлагбаумами у відповідності відповідно до потреб оперативно-службової діяльності.

Станом на поточний момент, вулиця Троїцька (кол. вул. Червона) є перекритою шлагбаумами та незаконно встановленим невідомими особами парканом (в районі входу в ринок «Новий Металург» з боку вул. Троїцької), що унеможливлює рух вулицею між вул. Святослава Хороброго (кол. вул. Чкалова) до вул. Бородинської не лише для транспорту громадян, а й, взагалі, для будь-якого громадського чи службового комунального спеціального транспорту.

Зазначена ділянка вулиці є постійно захаращеною та заблокованою приватним транспортом, тобто фактично перетворилася на незаконну парковку приватного транспорту, що не відповідає меті обмежень, запроваджених розпорядженням від 21.04.1997р. № 834 виконкому Дніпропетровської міської ради.

Все це не лише порушує право громадян на користування комунальним майном, але й суттєво перешкоджає відповідним комунальним службам міста (наприклад: КП «Дніпроводоканал», парк спеціальної техніки якого знаходиться саме на вул. Троїцькій) виконувати покладені на них завдання, перешкоджає роботі служб екстреної медичної допомоги.

Тобто, виникли значні загрози життю мешканців м. Дніпропетровська та життєдіяльності всього міста, а отже має місце пряме порушення конституційних прав мешканців територіальної громади м. Дніпропетровська, а також низки законів, зокрема, закону України «Про дорожній рух».

Вищезазначені факти підтверджуються як безпосередньо громадянами, так і відповідними рапортами та постановами про адміністративні правопорушення, складеними працівниками патрульної служби Національної поліції.

Відповідно до ч. 1 ст. 85 Статуту територіальної громади м. Дніпропетровська
«1. Об’єкти нерухомості комунальної власності, введені в експлуатацію з метою забезпечення конституційних прав та мінімальних соціальних потреб членів територіальної громади, використовуються за призначенням».

Відповідно до ч. 4 ст. 85 Статуту територіальної громади м. Дніпропетровська
«4. Органи місцевого самоврядування, відповідно до наданих повноважень і в порядку, встановленому законом, здійснюють усі передбачені законодавством майнові операції з розпорядження нерухомим майном».

Відповідно до частини першої ст. 6 закону України «Про дорожній рух»:
«До компетенції міських рад та їх виконавчих органів, районних рад та районних державних адміністрацій у сфері дорожнього руху належить:
…організація дорожнього руху на території міста і району згідно з відповідними генеральними планами, проектами детального планування та забудови населених пунктів, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, комплексних транспортних схем і схем організації дорожнього руху та з екологічно безпечними умовами;»

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування зобовязані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Наявність шлагбаумів за адресою Троїцька, 20 а посягають на свободу пересування автомобілістів вулицею Троїцька всупереч ст 33 Конситуції України.

Керуючись вищенаведеним, прошу Вас вжити передбачених законом заходів щодо:

  • скасування будь-яких обмежень руху автотранспорту по вул. Троїцькій (колишня вул. Червона) від в’їзду на територію Троїцького ринку до в’їзду на територію ринку «Новий Металург», встановленого розпорядженням від 21.04.1997р. № 834 виконкому Дніпропетровської міської ради;
  • відновлення безперешкодного для всіх громадян руху автотранспорту по вул. Троїцькій від вул. Святослава Хороброго до вул. Бородинської;
  • знесення самочинно встановленого паркану на вул. Троїцькій (в районі входу в ринок «Новий Металург» з боку вул. Троїцької);
  • знесення шлагбаумів, встановлених по вул. Троїцькій від вул. Святослава Хороброго до вул. Бородинської;
  • заміни існуючих дорожніх знаків, встановлених по вул. Троїцькій від вул. Святослава Хороброго до вул. Бородинської, на такі, які забезпечуватимуть організацію дорожнього руху на зазначеній ділянці дороги у відповідності з потребами територіальної громади та вимог закону України «Про дорожній рух».

Додаток:

  1. копія рішення від 12.04.2007р. № 834 Виконкому Дніпропетровськох міської ради. роботи і з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської міської ради;
  2. копія схеми організації дорожнього руху на під’їзді до будинку УМВС з врахуванням встановлених шлагбаумів, наданої Департаментом взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи і з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської міської ради.

Звернення написав ……………, який проживає за адресою м. Дніпропетровськ, вул. ………, буд. ….., кв. ……. Телефон — ……..»

Новости Днепра про В Днепропетровске решили бороться с незаконной милицейской парковкой в центре городаРусский

Автор:


  • гость
    2016-03-25 15:25:50 Ответить

    делать не хер, илите к атб бастовать против повышения цен на жрачку, вот здалась вам эта красная, 5метметров дороги, а пиздят полгода, дауны, а не активисты

  • Валерий Гекало
    2016-03-21 10:11:28 Ответить

    Необходимо после номера телефона ещё и указать место в квартире где деньги лежат.

Добавить комментарий

Новости по теме

Аж кишит: в Днепре на Сичеславской Набережной возле ресторана заметили змеиное логово (ВИДЕО)
Новости Днепра
17.04.2024 15:25

Змеиное гнездо заметили на Сичеславской Набережной.

Как раньше выглядели «ворота» города и где находился въезд в Днепре: сейчас тут многоэтажки (ФОТО)
Новости Днепра
17.04.2024 14:40

Нагорная часть Днепра стала интенсивно застраиваться в начале прошлого века.…

В Днепре возле «Сильпо» с утра сидит привязанная к столбу собака: люди несут ей воду
Новости Днепра
17.04.2024 14:05

В Днепре кто-то оставил собачку на бул. Славы.

Экологически устойчивое развитие авиации Казахстана
Новости мира
17.04.2024 13:45

Полезная информация!

Последние новости

Число погибших из-за удара по Днепру возросло.

Сегодня 22:31
3
просмотров

В Каменском на Днепропетровщине выращивают гигантских бабочек.

Сегодня 22:00
3
просмотров

В Днепре подросток ограбил мужчину.

Сегодня 21:25
3
просмотров

Ребенка чудом удалось вернуть к жизни, а вот все его родные – погибли.

Сегодня 20:48
3
просмотров

Президент посетил место ракетного удара в Днепре.

Сегодня 20:02
2
просмотров

Островки безопасности появятся на Соколе.

Сегодня 19:33
4
просмотров

В Днепре из-под завалов вытащили тело женщины, еще одного человека ищут.

Сегодня 18:34
4
просмотров

В Днепре возле школы напали на девушку и отрезали ей волосы.

Сегодня 17:59
4
просмотров

Каждый житель Днепра может самостоятельно внести изменения в свои данные на портале ПФУ. В реестре застрахованных лиц создана персональная электронная учетная карточка с уникальным номером, где «записаны» все данные о застрахованном человеке, необходимые для вычисления и назначения страховых и пенсионных…

Сегодня 17:19
2
просмотров

Автовокзал в Днепре частично возобновил работу.

Сегодня 17:10
11
просмотров

АКЦИИ КОМПАНИЙ

  • KangooSport
    -10%

    Лето началось внезапно? Не готова? Не беда! Поправим, исправим!!!

  • TAL-MEDICAL
    Акция

    Консультация врача и УЗИ обследование

  • TAL-Medical
    15%

    Скидка на консультацию лучших специалистов!

  • Доступные врачи
    Акция!

    Специалисты с хорошим опытом работы по стоимости значительно ниже рыночной!

Наверх