Торжества Туреччини не залишать травень без вражень

16.07.2017 17:50
просмотров

Туреччина не залишить вас без приємних спогадів і вражень від відпочинку. Поїздка в цю країну в травні завжди викликає безліч емоцій.

Туреччина ніколи не зникає з перших рядів рейтингів популярних напрямків. Професійний сервіс, готелі і ресторани на будь-який смак, шопінг і море розваг. Тут all inclusive стосується не тільки харчування. Відпочинок у Туреччині http://turne.travel/ua-uk/tour/turciya/ — це повний комплект релаксу і вражень. Давайте дізнаємося, чим же запам’ятається вам подорож в країну чотирьох морів у травні 2017.

Травнева погода в Туреччині

У травні в Туреччині, що називається, розпал літа. Температура піднімається до + 26°С, а до кінця місяця стає ще вищою. Вночі опускається прохолода, температура коливається в межах + 14°С.. + 15°С. На початку місяця ми рекомендуємо їхати на Середземноморське узбережжя, там вже можна сміливо попірнати. На Егейському і Мармуровому морях сезон починається зі середини травня. А ось на Чорноморському березі ще не час для купання. Найтепліші курорти цього періоду: Сіде, Аланія, Анталія і Кемер. І всі вони, звичайно, на півдні країни.

l131413

Травневі свята — ще один привід придбати гарячий тур до Туреччини

Турецькі свята яскраво відображають національну культуру і традиції, історію, яка будувалася століттями. Сучасні фестивалі відрізняються високим рівнем професіоналізму. Варто один раз побачити це очима, ніж тисячу разів почути враження інших туристів.

1 травня 2017 — День Праці

У цей день робітники організовують демонстрації, виконують турецький марш поета Сарпера Озсай. Однак масштабних подій не проводиться. Це заборонено владою.

5 травня 2017 — Зустріч весни

Це свято грандіозне! З давніх-давен у всіх народів світу є торжества, присвячені пробудженню природи. І Туреччина не виняток. В ніч з 5 на 6 травня проходять масові гуляння на честь початку сезону посівів. До свята жителі ретельно готуються: прибирають в будинках, готують національні страви. Адже, існує повір’я, що цієї травневої ночі на землю спускається пророк Хизір. Він допомагає людям, зцілює від недуг, виконує бажання. І горе тому, хто не прийме священного з чистим двором і серцем.

До 6 травня 2017 в Туреччині проходить фестиваль «Йога-Веселка»

Пройде фестиваль в селі гранатових гаїв на Середземноморському узбережжі в 30 км від Кемера. За один тиждень тут будуть представлені всі напрямки йоги, професіонали проведуть майстер-класи і для новачків, і для досвідчених йогів.

19 травня 2017 — День молоді та спорту

Це національне свято з великою історією, вважається головним травневим торжеством. Присвячується майбутньому країни, а воно в руках молоді. Відзначають 19 травня з розмахом, адже 60% жителів Туреччини це і є молодь.

Youth-and-Sports-day-Turkey

Напередодні Дня Молоді клумби країни перетворюються в красиві композиції з квітів, а вулиці прикрашаються портретами К. Ататюрка. Саме він ввів в країну це свято, так йому віддається честь.

Починається фестиваль з офіційних заходів: паради, церемонії, спортивні змагання, покладання вінків біля пам’ятників. А ввечері проводяться концерти, шоу-програми, театральні постановки. На кожній вулиці країни грає музика і ллється сміх.

23.05.2017-28.05.2017 — Міжнародний танцювальний фестиваль

Говорячи про події Туреччини у травні 2017, не можна змовчати про торжество європейського рівня — Танцювальний фестиваль в Бодрумі. Це масштабне шоу на сцені замку святого Петра. Тут свої таланти демонструють тисячі колективів і соло-танцюристів. Кожен з них представляє свою країну, а так як кожна держава унікальна традиціями і культурою, то і танці багатогранні.

Суть фестивалю полягає в тому, що потрібно якомога різноманітніше показати фольклор батьківщини. Але сучасним стилям танцю також приділяється увага. Для кожного створена окрема секція.

29.05.2017 — початок Міжнародного музичного фестивалю

Музичний фестиваль проходить в Стамбулі, починаючи з 1973 року. Організовує подію фонд культури і мистецтва. Фестиваль нагороджений премією ЮНЕСКО, має міжнародну репутацію. Концерти проводяться на відомих сценах країни, наприклад, в церкві Святої Ірини. Любителям гарної музики неодмінно варто тут побувати.

29.05.2017 — День взяття Стамбула

Це одночасно і пам’ятний, і урочистий день. 1453 року турецькі війська напали на Константинополь, і 29 травня, нарешті, їм заволоділи. В бою загинули тисячі місцевих жителів, тому тривалий час день вважався скорботним. Але через 5 століть турецький уряд визнав цю подію святом в честь перемоги. Тепер щороку 29 травня влада Стамбула організовує вражаючі концертні програми, пишні паради і салюти. Цей день вважається початком історії сучасної Туреччини.

У травні в Туреччині відкривається повноцінний пляжний сезон. І якщо ви втомилися від нескінченних трудових буднів, тоді час кидати все і їхати на пляж, насолоджуватися сонцем і піском. А якісний сервіс, розваги та фестивалі, без сумніву, прикрасять цю відпустку.

Новости Днепра про Торжества Туреччини не залишать травень без враженьРусский

Автор:


    Добавить комментарий

    Новости по теме

    СК Днепр-1 потерял очки в матче с «Вересом»
    Новости Днепра
    21.04.2024 17:07

    Очередной неудачный матч от подопечных Максимова.

    Нападавшие на полицейских задержаны: им грозит пожизненное заключение
    Новости Украины
    21.04.2024 15:35

    Двое нападавших на полицейских в Винницкой области задержаны.

    В Днепре злоумышленник ограбил 64-летнюю женщину у подъезда
    Новости Днепра
    20.04.2024 17:59

    В Днепре задержан мужчина, сорвавший с шеи женщины золотое украшение.

    В Днепре 34-летнему мужчине сообщили о подозрении за надругательство над Государственным Флагом Украины
    Новости Днепра
    20.04.2024 14:59

    В Днепре мужчину обвиняют в надругательстве над государственными символами.

    Последние новости

    В Днепре подростки забрали кота, которого любил весь район.

    Сегодня 21:59
    2
    просмотров

    Теперь изуродованный автомобиль будет в музее.

    Сегодня 21:33
    2
    просмотров

    Кабмин снова запретил пересылать паспорта за границу, но это касается только мужчин призывного возраста.

    Сегодня 20:39
    3
    просмотров

    Днепрянин пытался попасть в Молдову на надувном матрасе.

    Сегодня 20:01
    2
    просмотров

    Чиновнику ГСЧС объявили о подозрении в служебной халатности.

    Сегодня 19:30
    2
    просмотров

    Изобретательный наркокурьер был задержан в Днепре.

    Сегодня 18:55
    3
    просмотров

    Над Днепропетровщиной сбили новую ракету Х-69.

    Сегодня 18:16
    3
    просмотров

    Еще восемь улиц переименовали в Днепре.

    Сегодня 17:44
    6
    просмотров

    Чтобы узнать свой будущий размер пенсии не обязательно обращаться в Пенсионный фонд. Посчитать сумму можно самостоятельно. Она зависит от страхового стажа конкретного человека, уровня его зарплаты и от суммы средней зарплаты в стране. Считают пенсию по специальной формуле.

    Сегодня 17:26
    4
    просмотров

    В Днепре выпал "желтый" дождь.

    Сегодня 16:49
    11
    просмотров

    АКЦИИ КОМПАНИЙ

    • KangooSport
      -10%

      Лето началось внезапно? Не готова? Не беда! Поправим, исправим!!!

    • TAL-MEDICAL
      Акция

      Консультация врача и УЗИ обследование

    • TAL-Medical
      15%

      Скидка на консультацию лучших специалистов!

    • Доступные врачи
      Акция!

      Специалисты с хорошим опытом работы по стоимости значительно ниже рыночной!

    Наверх