Фильм «Брати» можно посмотреть в Правда-кино

16.09.2015 11:33
просмотров

У кінотеатрі «Правда-кіно» відбудеться допрем’єрний показ найочікуванішого українського фільму 2015 року «Брати»

Довгоочікувана прем’єра карпатської драми від продюсерів картини «Поводир» відбудеться 24 вересня 2015 року в Києві. Перед цим творча група фільму разом з режисеркою Вікторією Трофіменко вирушить п’ятьма містами України у презентаційний тур. У Дніпропетровську фільм демонструватиме кінотеатр «Правда-кіно».

17 вересня, о 19:00 «Правда-кіно» запрошує на допрем’єрний показ фільму «Брати. Остання сповідь». Гостей кінотеатру очікує зустріч зі знімальною групою: акторами Віктором Демерташем, Веронікою Шостак, а також режисером фільму Вікторією Трофіменко, для якої це дебют у великому кіно.

В основі фільму – оповідання номінанта на Нобелівську премію з літератури Торгні Ліндгрена «Джмелиний мед». На відміну від першоджерела сюжет картини розгортається в українських Карпатах. У гуцульському селі живуть два брати, які вже протягом довгих років не спілкуються, вичікуючи, хто з них першим покине цей світ. У село потрапляє письменниця, яка і стає однією з головних героїнь.

Робота над фільмом «Брати. Остання сповідь» тривала п’ять років. За цей час режисеру та її команді довелося зіткнутися з економічною кризою, відсутністю фінансування, пошуком відповідних акторів, та місця зйомки і узгодженням авторських прав з Торгні Ліндгреном. Вікторія Трофименко зізнавалася, що книга «Бджолиний мед» потрапила їй до рук випадково, коли одна зі знайомих розлучалася зі своєю домашньою бібліотекою.

Молодому режисерові вдалося отримати права на екранізацію культового шведського автора, виграти перший в Україні пітчинг кінопроектів та створити перший український фільм, який вже встигли назвати однією з найбільших вдач українського кінематографу часів незалежної України.

В основі успіху фільму – чудовий акторський склад. Роль письменниці у фільмі зіграла львівська актриса і співачка Наталія Половинка, двох братів – українські актори Микола Береза і Роман Луцький. Більшість акторів, відібраних для фільму – дебютанти. Наприклад, одного з головних героїв – Войтка – зіграв зовсім не актор, а художній керівник тернопільського театру Олег Мосейчук. Ще один дебютант – Вероніка Шостак (в ролі дружини Станіслава Івги), на час початку зйомок – студентка першого курсу акторського факультету Львівського університету. Одну з головних ролей у фільмі виконав великий український артист Віктор Демерташ.

«Брати. Остання сповідь» став першим українським фільмом, який відібрали відразу три престижні світові фестивалі – в Індії, Шанхаї та Москві. Восени 2015 року картина змагатиметься за право потрапити від України в оскарівську номінацію Американської кіноакадемії «Кращий фільм іноземною мовою». За задумом режисера брати у фільмі говорять на гуцульському діалекті. Всі актори із західної України були знайомі з ним знайомі. Єдиний, кого довелося переозвучувати Віктор Демерташ. Музику до фільму написав відомий композитор Святослав Луньов.

Синопсис:

Двоє братів-гуцулів усе життя ділять матір, іграшки та навіть жінку. Одного разу до їхнього містечка приїздить письменниця, щоб у місцевій церкві прочитати лекцію про святих та юродивих. Серед слухачів вона зустрічає старого на ім’я Войтко. Письменниця поступово входить у Войткове життя і знайомиться з його братом. Вона стає ланкою між двома старими, для яких сенс життя – у двобої. Хто з братів проживе довше і не потішить іншого своєю смертю?

unnamed (4)

Новости Днепра про Фильм Русский

Автор:


    Добавить комментарий

    Последние новости

    В Днепре возле школы напали на девушку и отрезали ей волосы.

    Сегодня 17:59
    2
    просмотров

    Каждый житель Днепра может самостоятельно внести изменения в свои данные на портале ПФУ. В реестре застрахованных лиц создана персональная электронная учетная карточка с уникальным номером, где «записаны» все данные о застрахованном человеке, необходимые для вычисления и назначения страховых и пенсионных…

    Сегодня 17:19
    2
    просмотров

    Автовокзал в Днепре частично возобновил работу.

    Сегодня 17:10
    8
    просмотров

    В результате обстрела Днепра 19 апреля прямым попаданием уничтожило квартиру сотрудника ДНУ.

    Сегодня 16:25
    9
    просмотров

    В Днепре на улице Мандрыковской разрушился дом, стоявший здесь с 1885 года.

    Сегодня 15:39
    2
    просмотров

    В Днепре уточнили информацию о разрушении в результате ракетного удара.

    Сегодня 14:52
    5
    просмотров

    Проспект Поля в Днепре – один из самых старых и самых популярных в Днепре. Сначала тут находились частные дома, а часть проспекта была самым настоящим полем, неподалеку размещался цыганский табор и рынок, потом территория стала стремительно застраиваться.

    Сегодня 14:45
    8
    просмотров

    Ряд электричек и пригородных поездов остановит движение.

    Сегодня 14:17
    4
    просмотров

    В Днепре 20 апреля объявили Днем траура.

    Сегодня 13:37
    11
    просмотров

    Ресторан «Старая башня» недавно был признан памятником архитектуры. Уже более 10 лет здание находится в упадке. Его несколько раз пытались продать, но безуспешно.

    Сегодня 13:09
    5
    просмотров

    АКЦИИ КОМПАНИЙ

    • KangooSport
      -10%

      Лето началось внезапно? Не готова? Не беда! Поправим, исправим!!!

    • TAL-MEDICAL
      Акция

      Консультация врача и УЗИ обследование

    • TAL-Medical
      15%

      Скидка на консультацию лучших специалистов!

    • Доступные врачи
      Акция!

      Специалисты с хорошим опытом работы по стоимости значительно ниже рыночной!

    Наверх